OM FREESTYLE DISCOJAZZ

19.01.2011
15:48

Morn. En ting jeg ikke har blogget om enda, er dansen jeg går på. Så, hvorfor ikke nå? 

Freestyle/discojazz er den mest populære dansegrenen i Norge (tror jeg), og det er spredt utover Norge, England og sikkert mange andre land. Dette er en dansegren som krever kondisjon, styrke, mykhet, fart, spenst, teknikk og utstråling. Stort sett er det jenter som danser freestyle, men det er også noen få gutter. 

Freestyle er en konkurransegren, med basic trinn som spinn, spark og løp. Andre elementer man kan ha med i dansen er f.eks. piruetter, hopp, backcatch, spagater, splitthopp, legspin, osv.

På konkurransene er man delt inn i årsklasser og ferdighetsnivåer. De forskjellige nivåene er førstegangsstarter, rekruttering, litt øvet, mester, champion og elite. Man danser sin egen konkurransedans (singel) som man har lagd selv eller fått lagd av en trener. Det er ca. 15-20 dansere på gulvet samtidig. Når man konkurrer danser man rundt gulvet, altså i ring, og det er vanligvis 4-8 dommere. Danserne har hvert sitt nummer, og dommerne krysser av sine favoritter som går videre til neste runde.
I champion- og elite- klassene må man i tilegg til singel danse en spott i finalen. Dette er en dans som danses framover, på en måte over gulvet. De som kommer i finalen, får poeng etter hvilken plassering man får. Man trenger poeng for å komme seg opp i ferdighetsnivå. Poengfordelingen er:

1. plass = 7 poeng
2. plass = 5 poeng
3. plass = 4 poeng
4. plass = 3 poeng
5. plass = 2 poeng

6. plass = 1 poeng Når man rykker opp til en ny klasse, må man starte med 0 poeng igjen. Det er altså ikke så veldig enkelt å flytte seg oppover i klassene, for man må ha mange finaleplasser for å få nok poeng. Klassene er:

 

 

Rekruttering: Fra og med din første konkurranse danser man i denne klassen. Her kan man bare bruke vanlig treningstøy eller en rekrutterings-drakt med matt stoff.

Litt Øvet: For å komme opp i denne klassen trenger man 7 poeng. Her er det lov til å bruke spesialsydde drakter, men uten steiner, glitter, frynser osv. 

Mester: Du trenger 14 poeng fra litt øvet til mester. Her kan man danse i hva man vil, og de fleste bruker drakter med steiner, frynser og masse annet tilbehør!

Champion: Når du har samlet 21 poeng i mesterklassen rykker du opp i champion. Her kan man også bruke hva slags drakter man vil.

Elite: Kun de beste i champion over 12 år blir plukket ut til å danse i denne klassen.

Alle danseskoler har også sine egne skolekonkurranser noen ganger. Dette er konkurranser hvor bare dansere fra danseskolen får delta. Man pleier som oftest ikke å få poeng her, men i noen tilfeller kan det hende at man får 1 poeng. Skolekonkurranser er ofte for trening til en stor konkurranse, som foreksempel NM. Går du på freestyle?

SPØRSMÅLSRUNDE, HUSK!

5 kommentarer

Sandra 19.01.2011 15:51
du er flink<3
Sara 19.01.2011 21:25
hvilken klasse er du i? :)
Silje 19.01.2011 23:19
Hva er dine favoritt"steg"(eller hva jeg nå skal kalle det:P)?
Pia 20.01.2011 14:54
Rettelse: Man kan også gå opp fra champion til elite, hvis man føler at man selv er god nok, og vil, og er over 12.

Og, alle danseskoler har ikke skolekonkurranser :-)

Men freestyle discojazz er elsk (L)
♥ seline kilen 20.01.2011 22:13
piaaaa, i know. kopierte fra en annen blogg jeg lagde, meeeen den er sletta. Så dette er gammelt (:

Skriv en ny kommentar

♥ seline kilen

♥ seline kilen 15, Fet
Hei! Jeg er en 14 år gammel jente som fyller 15 den 22 juli. Livet mitt er kanskje ikke det mest spennende, men jeg blogger mest om hverdagen min, diverse interesser og dansinga. Håper du liker bloggen! Lurer du på noe? Still meg spørsmål på formspring! Det er link til den litt lenger ned:

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Widgets

- seline kilen
hits